Forum Sztuki Walki Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Liga zapaśnicza w Polsce
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sztuki Walki Strona Główna -> Zapaśnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kolinacja

PostWysłany: Pon Paź 22, 2007 8:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc!!!
Tak jak ostatnia wypowiedz Peredhel byla super celna tak ta wydaje mi sie kompletnie nie trafiona , oczywiscie wprowadzidz na lekcje W-f latwe nie bedzie ale nie niemozliwe.A siedziec z zalozonymi rekoma to wogole nie podejmójmy sie niczego!!!!!!!!Sprawa nauczycieli zapasow w szkole nie jest tak zlozona.W miastach gdzie sa sekcje trenerow zapasow jest od liku a w innych beda sie przeksztalcac jak beda mieli za to placone zwiazek moze takie kursy udzelac trenersko uczniowskie,to akurat jest naj mniejszy problem.I dla tego jest nam potrzebny haryzmatyczny prezes z mocnym zarzadem ktory wsura cos w tej sprawie.Na poczatek mozna by bylo sprubowac w szkole na SKASACH wprowadzic zapasy a pozniej to przezucic na lekcje.Oczywiscie to jest tylko gadanie trzeba konkretnego planu dzialania i ludzi na ktorym zalezy na zapasach!!!!
A propo zmiany przepisow kilka pomyslow mozna by bylo wprowadzic w zycie ale nie oszukujmy sie to nigdy nie byl sport widowiskowy i nigdy nie bedzie !!!!!!!! Ta dyscypline trenuja tylko milosnicy i fanatycy tego sportu!!!
Zobaczcie jak bylo z odwotnym pasem kilka turnieji po zmanie przepisow piekne rzuty walki cieszace oko a teraz co!!!!!!Na pytlasinskim bylo kilka odwrotnych pasow zawodnicy poprawili i obrone i skoaczyly sie wysokie"loty"!!!!!!
Dlatego uwazam ze co by nie wprowadzili to i tak nie pomoze w takim stopniu zeby zdecydowanie podniesc efektywnosc dyscypliny.Powinni dac juz tym zapasom spokuj zostawic nas zebysmy sobie walczyli i juz !!!!!!
Zobaczcie chodzarzy gdzie tam sa jakie kolwiek emocje przeciez to nudne jak flaki z olejem i ich sie nie czepiaja!!!!!!!!
A i jeszcze jedno Powinni wprowadzic na igrzyskach i M.S druzynowe zmagania zawsze jest to duzo bardzej czytelne jezeli chodzi o krzyzowki!!!!!!!!
POZDRAWIAM
!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kokon84

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 2:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NIe ma możliwości aby walka toczyła się tylko i wyłącznie do ,, tuszu,, tusz zdaża sie sporadycznie praktycznie nigdy.
Powrót do góry
generał_stilwell

PostWysłany: Sob Lis 10, 2007 1:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Mój pierwszy post, ale może trochę wybiegający poza tematykę, ale też z drugiej strony dosyć ciekawy.

Ostatnio w Mysłowickiej gazecie :Życie Mysłowic: pojawił się dosyć ciekawy atrykuł pt: "Olimpia wraca do gry"

Przedstawię kilka fragmentów(jeżeli ktoś chcę mogę się postarać o zdjęcie Wink )

Kobieta na stanowisku prezesa klubu sportowego to w Polsce rzadkość. W dyscyplinach siłowych można policzyć je na palcach jednej ręki. Żadną sekcję zapaśniczą nie kierowała dotychczas pani prezes, dopóki Ewelina Muzyk Dzieża sekretarz naszego miasta nie została szefową Olimpii- Siły Mysłowice.

O chlubie prawie 100 letniej przeszłości Siły Mysłowice można napisać tomy. Teraźniejszością za bardzo chwalić się nie można ponieważ klub znalazł się na finansowym, organizacyjnym i sportowym zakręcie. W ciągu kilku ostatnich lat wyjechało do krajów skandynawskich sześciu utytułowanych zawodników. W tej chwili nie ma za bardzo komu walczyć o medale i splendor Siły.Pamięć o latach chwały zoobowiązuje jednak, aby klubu nie kłaść na łopatki, tym bardziej, że - jak to w zapasach - pojawiłą się szansa na wyjście z sytuacji parterowej.

Na ostatnim walnym zgromadzeniu klubu, w skład którego wchodzą zawodnicy i trenerzy wybrano nowego prezesa Siły. Została nim Ewelina Muzyk - Dzieża, sekretarz miasta. Pomysł jak na polskie warunki całkiem nowatorski. Żadnym klubem zapaśniczym w kraju nie kieruje kobieta.
- Pani Ewelina zadeklarowała nam pomoc. Udowodniła, że jest sprawnym menedżerem radząc sobie na stanowiskach w Urzędzie Miasta. Widziałem ją kilka razy na zawodach zapaśniczych, co świadczy o tym, że polubiła nasz sport. Umówiliśmy się, że ona odpowiadać będzie za sprawy organizacyjne, a ja za sportowe - mówi Eugeniusz Brzóska wiceprezez Siły MYsłowice do spraw sportowych.

Następnie jest wywiad z Panią Prezez oto 2 najciekawsze pytania:

-Przed Panią pierwszy trudny sprawdzian, czyli memoriał im. Pawła Jasińskiego. Zapasnicy wyjdą na mysłowickie maty już pod koniec tego miesiąca.
-(Przezes) Czasu jest mało, ale na przykładzie tej imprezy postaramy się pokazać, że zależy nam na odbudowaniu potęgi mysłowickich zapasów. Kibice w naszym mieście i całym kraju muszą dowiedzieć się, że Siła wraca do gry. Na zawody przyjadą zawodnicy ze Szwecji, co podzniesie rangę zawodów. Moją ambicją jest, aby w ciągu najbliższych lat memoriał Jasińskiego znalzał się w kalendarzu najważniejszych imprez zapaśniczych w Europie.

-Chce Pani odbudować potęgę klubu, ale w Sile nie ma praktycznie zawodników, którzy mogą walczyć o medale.
-Proszę dać nam czas. O poziomie sportowym naszych zawodników nie chcę się wypowiadać, ponieważ nie jestem trenerem, lecz osobą tworzącą bazę organizacyjną z prawdziwego zdarzenia, która wyszkoli - miejmy nadzieję - kadrę z najwyższej zapaśniczej półki. Mam kilka pomysłów, jak zachęcić do współpracy z Siłą dzieci i młodzież mysłowickich szkół. Sukcesy na pewno przyjdą. Narazie proszę tylko o kredyt zaufania.

Oprócz tego w pisze jeszcze trochę o historii Siły Wink

Jak widać coś się w MYsłowicach zaczyna dziać. Sam jestem z okolic Katowic i Mysłowic i wiem, że prezydent miasta Mysłowice z chęcią pomoże w organizacji wszystkiego. Wiem, że była by(i jest) potencjalna lista sponsorów którzy w każdej chwili byli by gotowi wejść i pomóc klubowi. Jest pewna grupa ludzi którzy są przy klubie. Klub trochę pod upadł, ale teraz zaczyna się wszystko od nowa. I co najważniejsze są kibice. Są kibice którzy wspominają mecze ligowe, memoriały, zawody i.t.p.

Mam nadzieję, że wszystko idzie ku dobremu Exclamation
Powrót do góry
Gladiator_Kraków

PostWysłany: Sob Lis 10, 2007 5:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Artykuł ciekawy, ale powinien znaleźć się w odrębnym poście.

Ps. Jeśli to nie kłopot, to proszę zamieścić cały artykuł (np. skan) i zdjęcie.

www.zapasy.krakow.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
generał_stilwell

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 2:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gladiator_Kraków napisał:
Artykuł ciekawy, ale powinien znaleźć się w odrębnym poście.

Ps. Jeśli to nie kłopot, to proszę zamieścić cały artykuł (np. skan) i zdjęcie.

Ze skanem lub zdjęciem narazie będzie problem Sad

Ale tym czasem w Gazecie Wyborczej pojawił się kolejny artykuł

http://www.sport.pl/sport/1,78978,4690931.html
Powrót do góry
Gladiator_Kraków

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 11:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolejny fajny artykuł, ale znów nie w tym temacie Smile

www.zapasy.krakow.pl
Powrót do góry
Gladiator_Kraków

PostWysłany: Nie Gru 07, 2008 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie pojawiła się nadzieja na powołanie Polskiej Ligii Zapasów jesienią 2009 roku -artykuł na głównej stronie Zapaśnika Smile

www.zapasy.krakow.pl
Powrót do góry
supeł

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 4:58 pm    Temat postu: Składy drużyn !!! Odpowiedz z cytatem

Czy ktos może podać składy poszczegolnych drużyn i wyniki walk ?
Powrót do góry
mazz81

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 8:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko masz na stronie PZZ w zakładce I LIGA i uważam, że jest to bardzo dobrze prowadzone. Pochwała dla tych co się tym zajmują.
Powrót do góry
edgar90

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 8:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich dyskutujących.ciesze sie ze tyle mamy do powiedzenia na temat zapasów.Jestem zawodnikiem i w moim odczuciu dopóki sedziowie nie beda dawali ostrzezen(pasywnosci) to zapasy beda wygladaly jak wygladaja.
Druga sprawa to zerowanie pkt po wygranej rundzie wygrywajac pierwsza runde 6:0 i przegrywajac nastepne po 1:0 przegrywam cala walke mimo ze w pkt jest 6:2 to troche dziwaczne.Dlaczego nie mozna zrobic 2x3min tusz i przewaga 10pkt konczy walke.kto pasywny w czasie rundy idzie do parteru,jesli zawodnik jest przez cala runde pasywny to niech 2-3 razy idzie do parter,a atakujacy wybiera(rece na lopatki czy odwrotny) jednym slowem powrot do starych zapasow.nastepna sprawa to sedziowanie,a raczej sedziowie,mianowicie dlaczego jest 3 sedziow?w niemczech w lidze jest jeden sedzia i tez jest dobrze i jego decyzji nikt nie moze podwazyc(moze siedziec sedzia od pkt ktory nie wtraca sie w przebieg walki). a zeby zapasy staly sie bardziej medialne uwazam ze trzeba rozwieszac wiecej plakatow w miastach gdzie odbywaja sie zawody poniewaz wiekszosc ludzi nawet nie wie ze sa jakies zawody zapasnicze.to bylo moje skromne zdanie Wink
Powrót do góry
mjarocki

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 10:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W kilku kwestiach mam inne zdanie niz edgar, ale ja patrze na to jako kibic, a nie zawodnik, wiec moze stad te rozbieznosci. Do rzeczy - moim zdaniem dobrze sie stalo, ze zostala zmarginalizowana rola sedziow poprzez zlikwidowanie przymusowych parterow za pasywnosc. Jesli chodzi o zerowanie, to tutaj chyba musze przyznac racje edgarowi. Liczba sedziow - zaden czlowiek nie jest doskonaly, to omylna istota, a ponadto prawie kazdy ulega jakims wplywom i mysle, ze pomysl z jednym sedzia, np. na MPS czy MPJ, to takze nienajlepsze rozwiazanie. A jesli jakas walka ma byc "ustawiona", to liczba sedziujacych ja "sprawiedliwych" doprawdy nie ma tutaj zadnego znaczenia. Jesli dogada sie dwoch, to rownie dobrze trzech, czterech, pieciu itd. To oczywiscie hipotetyczne rozwazania. I ostatni punkt - plakaty. Same plakaty nie wystarcza. Owszem, to jeden z elementow promocji, reklamy, ale z pewnoscia nie dosc wystarczajacy. To moje skormne zdanie:)
Powrót do góry
edgar90

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 10:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do dogadywania sedziow to mozna byloby nawet zrobic tak jak na MŚ czy ME ze nie wiadomo jaki sedzia na jakiej macie sedziuje.przed walka powiedzmy czytany jest nr sedziego czy tez imie i nazwisko i na ktora mate jest proszony.prawdopodobienstwo dogadania byloby bardzo male.ogolnie jestem zdania ze w polsce sedziowe bardzo obiektywnie sedziuja walki ,przynajmniej tak mi sie wydaje Wink
a co do medialnosci to wiemy ze plakaty to chyba jeden z najtanszych reklam w obecnych czasach.no chyba ze mozna byloby z regionalnymi tv porozmawiac zeby podczas info sportowych wspominali o lidze zapasniczej
Powrót do góry
maks

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 4:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

---> http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091029/SPORT06/579936044
Powrót do góry
kk3476

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapowiedź jak przed meczem piłki nożnej!!

Gratulacje dla KPZZ

http://www.kpzz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=204&Itemid=17
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
supeł

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 9:12 pm    Temat postu: Czy możliwe jest pokazywanie meczy ligowych przez internet ? Odpowiedz z cytatem

To naprawde niewiele kosztuje a majac w pamięci zawody w Warszawie , ktore naprawde cieszyły sie wsród internautów wielkim zainteresowaniem
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sztuki Walki Strona Główna -> Zapaśnik Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: